Over ons

foto: de Fotomeisjes

Nachtbrakers is het online platform van de N8. Het is een broedplaats voor jong talent, het is een podium voor opkomende kunstenaars, het is een versmelting van het nachtleven en de musea van Amsterdam. 

We hebben talent. We zijn jonge, ambitieuze schrijvers, illustratoren, fotografen en filmmakers met een cultuurverslaving. We willen museumbezoek in een andere context plaatsen: vanuit afgetrapte sneakers, in plaats van leren loafers. We bespreken kunst en cultuur met onze eigen taal. Want kunst is relevant. Geschiedenis is actueel. Jezelf zijn in een museum is genieten.

We zijn constant op zoek naar het verband tussen wat er op dit moment speelt in de maatschappij, en wat er te zien is in musea. We zoeken de binding met popcultuur,  en laten zien waar die zich heeft laten inspireren door hoge cultuur. We werken samen met de plekken waar onze vrienden al hangen en koppelen dit aan de culturele agenda van de musea van Amsterdam.

Wij zijn het bijdehante kleine zusje van de Museumnacht. We gaan teveel uit, we drinken, we vloeken, maar we houden ook van kunst. We vinden de Musea van Amsterdam fijn. We zien Musea als een tegengif voor pessimisme, katers, en magnetronmaaltijden. Wij zijn de museale hangjeugd van Amsterdam. Wij zijn de Nachtbrakers.

Contact

Ben je blij, boos, jubelend, kritisch of verward na het lezen van Nachtbrakers en wil je ons dat graag laten weten?
paul@n8.nl

 

Met vragen over samenwerkingen of andere plannen kun je terecht bij
paul@n8.nl

 

Persberichten mogen richting
paul@n8.nl

 

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief is heel fijn. Wil je ook iedere maand een je kunstfix in je inbox?

Oproep

Wil je jij graag voor Nachtbrakers aan de slag?

Mail werk waar je trots op bent en een korte motivatie naar paul@n8.nl

 

 

paul@n8.nl

meet the family
nachtbrakers is vriendjes met
Nachtbrakers wordt mede mogelijk gemaakt door